Wij hebben voldoende referenties die tevreden zijn over onze adviezen, betrouwbare producten en service.

Enkele referenties zijn ook terug te vinden bij onze projecten.

 
Buysen Gezondsheidswinkel
Geleen

Voor deze klant hebben wij de verlichting in de winkel en schoonheidssalon geoptimaliseerd.

In de schoonheidssalon zijn in de bestaande inbouwspots LED spots van Philips aangebracht. Resultaat is mooi warm licht, minder warmteontwikkeling en een veel lager energieverbruik.

In de winkel is de complete verlichting met railspots vervangen voor Sylvania railspots voorzien van Osram HCI lichtbronnen van 35W.
Het resultaat is dat de winkel veel helderder verlicht is, de etalages vanaf de straat zeer goed zichtbaar zijn en dat de producten veel beter tot hun recht komen. De nieuwe verlihting heeft de verkoop bevordert.

BPG Muris Bouwmaterialen
Geleen

Voor de in 2011 vernieuwde showroom en het verkoopkantoor hebben wij een lichtplan gemaakt. Met de door ons geleverde energiezuinige inlegarmaturen is er 30% energie bespaard met een verbeterde verlichtingssterkte.
In de magazijnen hebben wij nieuwe gesloten T5 TL armaturen met spiegelreflector geleverd.
Installatie is door derden uitgevoerd.

Arcelor Mittal
Born

Voor deze klant hebben wij de bestaande verlichting compleet geinventariseerd, lichtmetingen verricht, lichtberekeningen opgesteld. Aan een van de bovenloopkranen hebben wij de halogeen stralers van 500W vervangen voor de zeer goede Prismalence armaturen van 150W. Resultaat, veel beter zichtbaar licht en een forse energiebesparing. De kraanmachinisten ervaren het licht veel plezieriger.
Het achterterrein hebben wij de straal armaturen met SON T lichtbronnen van 1000W  vervangen voor Prismalence breedstraal armaturen van 325W.

Bremen Optiek
Kerkrade

Voor deze opticien hebben wij in 2012 alle halogeenlampen van 50 Watt vervangen voor Philips Masterled lampen van 10 Watt.
Resultaat is 80% energiebesparing, een terugverdientijd van 1 jaar, beter licht en veel minder warmteontwikkeling. 

Slaapcomfort
Roermond

In dit adviescentrum voor nachtrust hebben wij in 2012 alle halogeen lampen vervangen voor Philips Masterled lampen.
Terugverdientijd is 14 maanden.

Autobedrijf Central
Geleen

In 2010 is de volledige TL verlichting (open armaturen 2 x 58W)  in de werkplaats door ons vervangen door gesloten TL T5 armaturen 2 x 35W in de kleur 865. Door het toepassen van een gesloten armatuur met spiegelreflector is er bereikt dat er geen vervuiling op de TL buizen komt. Dit bevordert het armatuurrendement. Door de spiegelreflector wordt het licht veel beter op de auto's geprojecteerd. Door de kleur 865 toe te passen is er veel witter daglicht, hetgeen de concentratie en het aangenaam werken bevordert.

Molin Juwelier
Beek

Deze juwelierszaak hebben wij het geadvieseerd om de halogeen lichtbronnen te vervangen voor Phiips MasterLed retrofit lichbronnen. Ter vervanging van de 35 Watt halogeen verllchting hebben wij 7 Watt LED lichtbronnen geleverd. Hiermee wordt er 80 % energie bespaard en kan ook direct het voorshot van het energiebedrijf fors verlaagd worden. De terugverdientijd is hier ook 1 jaar.

Berger Lingerie
Maastricht

Deze klant hebben wij geadviseerd de bestaande AR111 halogeenlichtbronnen te vervangen voor Osram Osram Parathom LED 111 spots. Het energiverbruik daalt met 78 % met bijkomend voordeel dat de airconditioning ook minder zal draaien. De terugverdientijd is 1,5 jaar. Er is bewust gekozenvoor een kleurtemperatuur van 3000K. Na een maand zijn de ervaringen van het winkelpersoneel en klanten zeer positief. De producten komen veel beter tot hun recht en er is mooier en beter licht in de winkel.