Lichtplan bij nieuwbouw of verbouw

Als u verbouwplannen heeft of een nieuw bedrijfspand gaat bouwen, zijn wij de partij om u te adviseren en voor u een lichtplan en exploitatieberekening te maken.  

Een lichtplan brengt structuur in ideeën, verschaft duidelijkheid over de uitgangspunten. Het lichtplan is het uitgangspunt voor de installatie van de verlichting in een ruimte. Natuurlijk wordt de noodverlichting en vluchtwegaanduiding ook uitgewerkt.
Wij creëren een balans tussen een goede lichtkwaliteit, bestaande elementen in de ruimte en een efficiënt gebruik van energie.

Aanbesteding

Bij de aanbesteding wordt steeds meer gelet op de prijs en de laagste inschrijver wordt vaak het werk gegund. Wanneer later blijkt dat de geleverde verlichting niet energiezuinig is, en ook niet geschikt is voor de aard van de werkzaamheden, dan blijkt goedkoop duurkoop. 

Goedverlicht-Goedbespaard voorkomt dit. Door vooraf een ontwerp te maken en dit op te nemen in het programma van eisen, wordt voorkomen dat u de verkeerde keuze maakt, waar u achteraf spijt van krijgt.

Wij gaan uit van nuchtere feiten, doelstelling, budget, veiligheidseisen, normen en operationele kosten.

Daglicht

Daar waar er gebruik van daglicht gemaakt kan worden, doen wij dat, omdat daglicht prettig licht en gratis is!